Időpont:

2017. március 3–6.

Helyszín:

Baross Gábor Kollégium

A 2017-es Várostervezési Napok főszervezői

Balog Péter

Zielinski Szilárd Szakkollégium szakmai alelnök, a KörVasÚt tagozatvezető

BME ÉMK MSc út-vasútmérnök hallgató

Mindenem a nagyvasút, szeretem a vonatokat, de a közúti közlekedés sem áll tőlem messze. Hobbim az utazás, amelyek során a szakmai látványosságok kerülnek előtérbe. A rendezvényen a PR, szakmai kapcsolatokért, a konzultációk lebonyolításáért felelek.

pbalog1993@edu.bme.hu   

Baráz Cs. Dömötör

Zielinski Szilárd Szakkollégium, KörVasÚt Tagozat

BME ÉMK BSc építőmérnök hallgató

Megrögzült tömegközlekedés és városrajongó vagyok. Szeretem a térképeket, a számítástechnikát és a vonatokat. A rendezvényen a PR-ért, cateringért és a jelentkezésekért felelek.

barazd@vpk.bme.hu    06 30 538 9399

Barna Vivien

Zielinski Szilárd Szakkollégium, KörVasÚt Tagozat

BME ÉMK BSc építőmérnök hallgató

Gyerekkorom óta közel áll hozzám a kötöttpályás közlekedés világa. Elsősorban a kivitelezés és fenntartás érdekel, de igyekszem meglátni a tervezői munka szépségét is. Szervezői feladataim közé a támogatókkal történő kapcsolattartás tartozik.

barna.vivi@gmail.com   

Brassányi Áron

Zielinski Szilárd Szakkollégium, KörVasÚt Tagozat

BME ÉMK MSc út-vasútmérnök hallgató

A szakmán belül elsősorban a tervezés és az infrastruktúra-építőmérnöki szoftverek iránt érdeklődöm. Szeretek részt venni olyan projektfeladatokban, ahol több szakma dolgozik együtt; ilyen a VTN is, emiatt is lettem szervező. A kapcsolatokért (zsűrikért és konzulensekért) és a helyszínnel kapcsolatos adatok begyűjtéséért felelek.

brassa006@gmail.com   

További szervezők

Alexin Máté, Bersényi Ágoston, Borbély Zsuzsa, Dőry István, Ferenczi Andrea, Firgi Renáta, Gáldi Tamás, Göntér Ábel, Holod Yana, Kerner Alex, Kókai Mariann

A szervező szakkollégiumok

Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium

A Szakkollégium egy hallgatók által alapított, önálló szakmai csoport. Célkitűzésünk, hogy a Műegyetem Építőmérnöki Karán szerzett tárgyi tudást egy gyakorlatiasabb szemlélettel egészítsük ki, melynek nagy hasznát vehetik a hallgatók későbbi munkájuk során. A Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium öt tagozatból áll, lefedve az építőmérnöki képzés szakirányait.

A Szakkollégium fő feladata a szakmai kirándulások, építkezés-látogatások, kiegészítő oktatások, konferenciák, kerekasztal beszélgetések és előadások szervezése. Igyekszünk lehetővé tenni, hogy a hallgatók közelebb kerülhessenek a szakma neves képviselőin keresztül a cégekhez és későbbi munkahelyükhöz.

A várostervezési Napokon kívül kiemelt eseményünk az évente megrendezésre kerülő Építőmérnöki Szakmai Hét, ahol immár több mint egy évtizede meghatározó szerepe van a szakkollégiumunknak, illetve a minden év tavaszán tartott legjelentősebb szakmai konferenciánk, a Zielinski Szilárd Konferencia.

Kör-Vas-Út Tagozat

Tagozatunkat elsősorban az építőmérnöki szakma, közlekedéshez kapcsolódó területei foglalkoztatják. A Zielinski Szilárd Szakkollégium mindennapjait közlekedési témájú előadások és kirándulások szervezésével tesszük még mozgalmasabbá.

Rendszeresen szervezünk szakmai kirándulásokat a budapesti metróhálózatba, vasúti létesítményekbe, az aktuális vasút- és autópályaépítésekre. Tagozatunk gyakran nyújt segítséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út és Vasútépítési Tanszékének tanulmányutak és előadások szervezésében, ezzel is szorosabbá téve a tagjaink és oktatóink közötti kapcsolatot.

Körünk havi rendszerességgel szervez kerek­asztal beszélgetéseket, ahol vitafórumot tartunk a szakma aktuális eseményeivel, híreivel kapcsolat­ban, melyen a témában érintett, elismert mérnököt látunk vendégül. Az elmúlt évben vendégünk volt többek között Dr. Kazinczy László, az UVT egyetemi docense, Pál László a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, Vitézy Dávid, valamint Vörös József a Vasúti hidak Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Sínek Világa c. szakmai folyóirat főszerkesztője.

A filléres repjegyeket és vonatjegyeket kihasználva tanulmányoztuk Bergamo, London, Genf, Berlin és Bécs tömegközlekedési hálózatát, beleértve a különböző országok pályaszerkezeti megoldásait és szemléletét. 2016-ban már harmadszor látogattunk el a berlini Innotransra, a világ legnagyobb vasútszakmai kiállítására.

A Kör-Vas-Út Tagozat 2008-ban kezdeményezte az első Várostervezési Napok megszervezését, és azóta is rendszeres főszervezői vagyunk a rendezvénynek.

Közlekedésmérnöki Szakkollégium

A BME Közlekedésmérnöki szakkollégium egy dinamikusan fejlődő csapat. Célunk a mérnöki ismeretek egyetemen kívüli bővítése a szakmai területek átfogóbb megismerése. Programjainkra, előadásainkra minden BME-s diákot szeretettel várunk.